Україна має працювати над переробкою зерна у продукцію з доданою вартістю — голова Всеукраїнської аграрної ради
Українські аграрії мають переорієнтуватись із експорту зерна у його переробку та продаж продукції із доданою вартістю, щоб бути конкурентними на ринку Євросоюзу. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна заявив голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун.
«Нам відкрили європейський ринок, це найбільший ринок у світі, який для нас був закритий всі 30 років. Ми мусимо бути на європейській поличці. Але для цього треба мати додану вартість», — заявив Андрій Дикун.
За його інформацією, саме блокада українських портів та неможливість експортувати великі обсяги зерна змусили бізнес задуматися про зміну стратегії.
«Якщо брати попередні роки, було дуже багато охочих купити наше зерно. Сьогодні, коли не можемо зерно вивезти, треба думати, як нам це зерно продати із доданою вартістю. Наприклад, зерно через молоко, зерно через м’ясо, зерно через біоетанол», — розповів голова Всеукраїнської аграрної ради.
Крім того, на думку Андрія Дикуна, ще однією перевагою переробного сектору є створення великої кількості робочих місць.
«Наше основне завдання після перемоги, якщо хочемо розвивати Україну, це повернути людей з-за кордону. І якраз переробний сектор аграрної галузі — це та ніша, куди можна запросити сотні тисяч, мільйони людей, щоб в них була робота», — розповів Дикун.
Читайте більше: https://mediacenter.org.ua/uk/novini