Українські аграрії мають переорієнтовуватись на переробку продукції — нардеп Дмитро Соломчук
Майбутнє української аграрної промисловості за переробкою продукції. Адже, на відміну від експортерів зернових, ті підприємці, які займаються переробкою, не мають проблем з логістикою. Бо експортують не сировину, а вже готову продукцію. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна розповів народний депутат та член Комітету Верховної ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.
«Всі виробники-переробники продуктів харчування в Україні нині навіть перевантажені роботою. Тож вже за 3-4 тижні в Україні запустимо програму по грантах на переробку. Зараз у Міністерстві економіки збирають заявки, і будемо давати гранти. Бо якщо в кожному селі буде якась переробка, будь-чого, будь-якої сільськогосподарської продукції, село буде жити. Бо там буде працювати 25-30 сімей. А це зарплата та соціальні виплати, автобус вже буде їздити та працюватиме магазин», — пояснив Дмитро Соломчук.
Також, за словами народного депутата, у світі зараз великий попит на продукцію, виготовлену в Україні.
«Коли на упаковці написано «Made in Ukraine» — це якість. Данія хоче в усіх своїх супермаркетах відкрити відділи українських продуктів. Якщо зайти в німецькі магазини, особливо органічних товарів, там будуть українські продукти. Бо наші аграрії використовують у 2-2,5 рази менше добрив, ніж європейські», — розповів член Комітету Верховної ради України з питань аграрної та земельної політики.
Читайте більше: https://mediacenter.org.ua/uk/novini