Одеські ресторатори щотижня відправляють на фронт понад 500-600 дегідрованих продуктових пакетів
В меню зараз борщ, гречана каша з куркою, гречана каша з овочами, ячна каша, банаш, овочевий суп. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Ольга Бєлєнко, підприємниця, рестораторка, засновниця Благодійного Фонду “Перемога.UA”.
Як розповіла Ольга Бєлєнко, всі страви ресторатори роблять з натуральних продуктів, без додавання консервантів. “Ми готуємо страву. Потім в сушильній шафі з неї забирається вода. Ми отримаємо такий результат – дегідрована їжа, яку ми фасуємо у пакети по 100 грамів. У приготовленому вигляді вага блюда становить 350 грамів. В меню борщ, гречана каша з куркою, гречана каша з овочами, ячна каша, банаш, овочевий суп. Ми постійно працюємо над збільшенням асортименту”, – розповіла рестораторка.
Як зазначила Ольга Бєлєнко, собівартість однієї порції борщу всього 26 гривень – в цю суму входять і вартість продуктів, і роботи кухарів.
“Зараз щотижня ми відправляємо на фронт 500-600 порцій для наших військових. Але хочемо збільшити їх кількість, то ми зараз шукаємо спонсорів, хто б міг нам надавати інгредієнти. Також ми плануємо продавати ці страви, а на зароблені гроші закупати продукти для цього проєкту”, – розповіла рестораторка.
Як вона зазначила, одна з головних переваг такої дегідрованої їжї – це швидкість приготування. “Щоб приготувати звичайний борщ, вам потрібно десь 45 хвилин. Нашу страву достатньо залити окропом і почекати 10 хвилин. Тому це зручно не тільки для військових, а й для людей, що перебувають на небезпечних територіях. Ці страви можна приготувати просто у підвалі”, – розповіла рестораторка.
Щоб приєднатися до проєкту, зверніться за телефоном: 095 213 41 04. Телеграм: @betrend
Читайте більше: https://mediacenter.org.ua/uk/novini