20 Червня, 2024, 16:39

Без Китаю розв’язати рівняння, що стосується миру, буде неймовірно складно – Вадим Денисенко

Вирішити питання відновлення миру без участі Кита буде складно.

Таку думку під час обговорення в Медіацентрі Україна – Укрінформ висловив політолог Вадим Денисенко.

«Якщо ми подивимось на майбутні мирні переговори, на Формулу миру як на певне рівняння, ми просто повинні дати собі відповідь чи можливо вирішити це рівняння без Китаю. Якщо ми вважаємо, що ми можемо вирішувати це питання без Китаю, значить нам не потрібно приділяти тієї великої уваги Глобальному Півдню.Якщо ми вважаємо, що це неможливо, – значить нам потрібно буде за будь-яких обставин приділяти більше чи менше, але достатньо серйозної уваги як мінімум Китаю, а краще іще кільком країнами Глобального Півдня. Я вважаю, що вирішити це рівняння без Китаю буде неймовірно складно», – зазначив він.

Вадим Денисенко підкреслив, що з 2014 року в України не було стосунків з Китаєм. Однак великим плюсом  сьогодні є зустрічі представників МЗС у Китаї.

«Де-факто за останні 10 років в нас по суті не було китайської політики в Україні як такої. І те, що відбулася комісія на рівні першого заступника Міністра закордонних справ, і, яка кажуть, пройшла достатньо ефективно в Китаї зараз, то це справді великий плюс», – додав політолог.

Читайте більше: https://mediacenter.org.ua/uk/novini